Novell

Hittade min novell jag skrev i kursen Svenska C i våras, tänkte lägga upp den här så ni får läsa. Bara som en kul grej.


Samvetet

 

Johnny satte sig i bilen. Han visste någonstans inom sig att det var fel. Alkoholen gjorde honom yr och snurrig. Men han kunde inte stanna kvar på festen, folket där äcklade honom. Präktiga människor som talade om karriär, pengar och familj, han passade inte in. Tanken av att stanna kvar fick honom att må illa.

Han satt på förarsätet med händerna på ratten och försökte samla tankarna och fokusera på klockan, han såg dubbelt, antog att klockan var något mellan tolv och ett på natten. Han la handen på nyckeln men just när han skulle vrida om och starta öppnade sig portdörren och någon kom ut. Han duckade fort och hörde skratt från en tjej och en kille, han kunde inte riktigt höra vad de sa, men killen nämnde Johnnys namn och då förstod han att det var hans vän Emil med någon ny brud som vanligt. Efter några minuter hörde han dem gå iväg. Han satte sig upp igen, hjärtat dunkade hårt, men nu var han fast bestämd att åka därifrån.

Johnny fipplade med radion och fick in P3, han höjde volymen, startade bilen och åkte iväg. Staden var full av människor, en lördag som denna var det inte ovanligt. Han iakttog alla som vimlade runt på gatorna, de var så många och allt började snurra i huvudet på honom och helt plötsligt fick han hastigt bromsa in för en bil framför honom som stannat för ett stoppljus. Johnny blev irriterad och tutade på bilen framför och körde snabbt om när det blev grönt, nu ville han snabbt hem. Han bestämde sig för att ta en mindre väg istället för motorvägen då han tänkte att det skulle gå snabbare.

Väl ute på den lilla landsvägen var han osäker på om det var rätt väg, hans tillstånd gjorde honom förvirrad. För att lugna nerverna letade han upp en cigarett i handsfacket som han tände, han brukade inte röka egentligen men på fest och speciella tillfällen tog han gärna ett bloss eller två. Den här gången njöt han, och han älskade hur röken fyllde hans lungor. Han körde fort, riktigt fort, men det märkte han inte själv. Telefonen ringde, Johnny sänkte volymen och tog upp telefonen ur byxfickan. Det var hans mamma, hon brukade alltid ringa och se hur han hade det när han var ute och fråga hur han skulle komma hem. Han bodde nämligen fortfarande hemma hos sina föräldrar, men han var trött på det och ville flytta in till stan. Han lät bli att svara och höjde volymen på radion igen.
Cigaretten fick plötsligt honom att bli yr och illamående så han bromsade in och öppnade dörren och hann inte mer än halvvägs ut ur bilen då han spydde. Han hatade smaken utav spya och började leta efter något att skölja ur munnen med, det enda han kunde hitta var påsen med de öl han hade kvar från festen. Det fick duga, han öppnade ölen och började dricka. Efter ett par klunkar stapplade han in i bilen igen, han fick sansa sig och hitta blicken på vägen innan han började köra.

På radion spelades en utav hans favorit låtar, han sjöng med och ökade ovetandes farten mer och mer, gruset sprätte runt bilen men Johnny märkte ingenting. Han tog några fler klunkar utav ölen, och diggade med till musiken. Han kände att det vibrerade i byxfickan igen och tänkte att det säkert var hans mamma. Han fick upp mobilen, det var ett sms från Emil som undrade var han tagit vägen. Johnny fick koncentrera sig på skärmen för att svara och glömde av att hålla blicken på vägen. Han kände att det började rycka i ratten och tittade upp på vägen och PANG!

Johnny satt förskräckt i bilen med en nu krossad vindruta, musiken från radion dånade i bilen och lamporna lyste upp något som låg på vägen framför honom. Det kändes som att hans hjärta skulle sprängas när han försiktigt öppnade dörren och klev ur. Väl ute ur bilen ser han, där på vägen ligger en person och några meter ifrån ligger en cykel. Vad har han gjort? Han får panik och tårarna börjar rinna, han springer fram till kroppen och ser att det är en tjej. Det är inte vilken tjej som helst. Det är en tjej som Johnny kände på högstadiet. Han minns att hans kompisar alltid retade henne för att hon skrivit kärlekslappar om Johnny, som hon hade gömt i sitt skåp, och en gång råkade alla ramla ut och de spreds på hela skolan. Det var början till deras hemliga vänskap under alla år på högstadiet men de gled isär när de började på olika skolor i gymnasiet.

Paniken tar över hans sinne, tårarna rinner och han vill bara skrika rakt ut. Han böjer sig försiktigt ner, det slår honom hur söt hon blivit och han får en klump i magen, hon andas inte. Han springer tillbaka till bilen, hämtar mobilen och slår in 112. Men han ringer aldrig.
Johnny lyfter upp henne, lägger henne sedan i diket hämtar cykeln och lägger den bredvid. Han står där mitt på vägen, i säkert flera minuter, huvudet nästan exploderar av alla tankar. Han sätter sig sedan i bilen, tar upp telefonen och ringer sin mamma och säger ”Jag är på väg hem nu”, och kör iväg.






Namn:
jag är stammis?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

dina ord:

Trackback
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
RSS 2.0_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _